01.03.2015- to data początku uprawy. Tego dnia pierwsze nasiona poszły do moczenia- zgodnie z informacjami wyczytanymi w necie, nasiona wylądowały w wodzie z dodatkiem czosnku (na 24 godziny). W ten sposób przyspiesza się kiełkowanie, a obecność czosnku uodparnia je na grzyby i pleśń. Tak to wyglądało:
Po jednej dobie moczenia nasiona zostały wyłożone do kiełkownicy, na nawilżonych płatkach kosmetycznych. Dość skomplikowana i precyzyjna robota. Tak to wyglądało po ukończeniu:
W "inkubatorze" znalazły się:
- Alma Paprika „Hot Apple” x6 (+1 jalapenio, które wpadło przypadkowo)
- Jalapeno x11
- Cheyenne Orange x17
- Trinidad Scorpion Moruga Yellow x8
- Chili Cherry x12
- Bajaja x4 (pomidor doniczkowy- tylko cztery nasiona, na razie na próbę)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz