wtorek, 3 marca 2015

Startujemy z uprawą



01.03.2015- to data początku uprawy. Tego dnia pierwsze nasiona poszły do moczenia- zgodnie z informacjami wyczytanymi w necie, nasiona wylądowały w wodzie z dodatkiem czosnku (na 24 godziny). W ten sposób przyspiesza się kiełkowanie, a obecność czosnku uodparnia je na grzyby i pleśń. Tak to wyglądało:






Po jednej dobie moczenia nasiona zostały wyłożone do kiełkownicy, na nawilżonych płatkach kosmetycznych. Dość skomplikowana i precyzyjna robota. Tak to wyglądało po ukończeniu:



W "inkubatorze" znalazły się:



  1. Alma Paprika „Hot Apple” x6 (+1 jalapenio, które wpadło przypadkowo)
  2. Jalapeno x11
  3. Cheyenne Orange x17
  4. Trinidad Scorpion Moruga Yellow x8
  5. Chili Cherry x12
  6. Bajaja x4 (pomidor doniczkowy- tylko cztery nasiona, na razie na próbę) 
Zobaczymy czy coś wyrośnie...



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz